سزارین؛ مادرانه یا مُدگرایانه؟
آمارها نشان میدهد که نرخ سزارین در کشور بالا رفت است، مسیری که بیشتر به انتخاب مادران باردار و گاهی به دلایل علمی به توصیه پزشک طی میشود، اما این سوال وجود دارد که چرا زایمان طبیعی جای خود را به عمل جراحی داده، پشت پرده محبوبیت سزارین چیست و این انتخاب چه پیامدی برای سلامت مادر و نوزاد دارد؟
نرخ باروری و میزان موالید در خراسان رضوی کاهش یافته است
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استانهای کشور در میزان نرخ باروری کلی به سه دسته افزایشی، کاهشی و بدون تغییر تقسیم شده که خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزء استانها و مناطقی بوده که کاهش نرخ باروری و موالید را داشته است.
کدام بیشترین تاثیر را بر نوهها دارند؛ پدربزرگ یا مادربزرگ؟
حضور و حمایت مادربزرگ مادری تأثیر محافظتی ماندگاری بر سلامت روان و رشد کودکانی دارد که با تجربیات تلخ دوران کودکی روبهرو شدهاند. نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که نقش محبتآمیز و حمایتی مادربزرگ مادری میتواند اثرات آسیبهای دوران کودکی را در نوهها کاهش دهد.
«زهرا رحیمی»، ورزشکار اهل بجنورد که سابقه قضاوت در رقابت های قهرمانی فوتسال زنان کافا (CAFA) را دارد، قرار است ۱۷ تا ۲۸ اردیبهشت ماه جاری نیز در جام ملتهای فوتسال بانوان قاره کهن در چین سوت بزند.
۷ راه ساده برای خرید میوهی رسیده بدون دست زدن به آن؛ از آووکادو تا هلو
انتخاب میوهی رسیده یکی از دغدغههای همیشگی ما در فروشگاههاست. در نگاه اول شاید همهی میوهها شبیه بههم باشند، اما خرید میوهی رسیده راه و روش خاص خودش را دارد. این مطلب برای کسانی نوشته شده که نمیخواهند با آزمون و خطا، میوه خراب یا نارس بخرند. چطور میشود بدون فشار دادنهای بیمورد و حدس و گمان، همیشه میوهای شیرین و آبدار خرید؟
مکانی که امروزه در فضای مجازی بهعنوان سبزترین موزه ایران شناخته میشود، در حقیقت خانه قدیمی پروفسور حسابی است که از ایشان به یادگار مانده و مصداق خوبی است از اهمیت پاسداشت مفاخر، روایتی نزدیک از سبکزندگیشان و الگوسازی از آنان برای امروز و فردا
طلاق بهخاطر خُروپُف، جاری و کتوشلوار!
پربازدید شدن دلایل پروندههایی از طلاق در دادگاههای خانواده که فراتر از اختلافات معمول و شناختهشده و به نوعی عجیب و غریب به نظر میرسد، یک هشدار به زوجین است

کاهش سن «تجرد قطعی» دختران از ۴۵ به ۳۸ سالگی/ وضعیت نرخ تجرد قطعی در ۱۰ سال آینده
کاهش سن «تجرد قطعی» دختران از ۴۵ به ۳۸ سالگی/ وضعیت نرخ تجرد قطعی در ۱۰ سال آینده
هر ساله روز دختر درحالی با چند پیام تبریک و چند شاخه گل خلاصه میشود که پشت این مناسبت، خواستهها و آمارهایی قابل تامل وجود دارد؛ آمارهایی که میگویند دختران ایرانی در پوشش تحصیلی، ورود به دانشگاه و حتی آشنایی با دانشهای نوین از جمله هوش مصنوعی، پیشتازند؛ در این میان اما آنها با چالشهایی مثل «بیکاری» با وجود تحصیلات عالیه دست و پنجه نرم میکنند؛ این در حالیست که علی رغماین موفقیتها، سیاستهای کشور در خصوص افزایش جمعیت، بحث «ازدواج» را پیش میکشد، بحثی که اما و اگرهایی را با افزایش سن ازدواج و تجرد پیش آورده است
مهریههای بلاتکلیف؛ مردان در زندان و زنان بیپشتوانه
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور گفت: محکمه قضایی پس از بررسی وضعیت مالی مردان، اقساط بسیار ناچیزی برای پرداخت مهریه تعیین میکند این روند نه تنها به نفع زنان نیست بلکه موجب دلسردی آنان میشود.
استراتژیهای بیان دغدغههای دخترانه
در بسیاری از خانوادهها، ایجاد فاصله فکری قابلتوجهی میان نسل دختران امروز و والدینشان به یکی از مهمترین چالشها تبدیل شده است؛ در روز دختر چند توصیه به آنها داریم