ویژه
ستایش از تلفیق عقلانیت دهه ۹۰ با احساسات دهه ۶۰
همزمان با ۳۰ آبان، روز «قهرمان ملّی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره داعش، مؤسسه پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت را همراه با انتشار تقریظهای حضرت آیتا... العظمیخامنهای بر سه کتاب مربوط به شهدای جبهه مقاومت با عناوین «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» برگزارکرد.
مطالعه بخش مهمی از زندگی ماست چرا که عوامل زیادی چون محیط، وراثت، خانواده و نهادهای اجتماعی و ... میتوانند ساختار ذهن و شخصیت ما را شکل دهند؛ عناصری که انتخاب چندانی روی ابعاد اثرگذاریشان نداریم اما کتابها ابزار مهمی هستند برای تبدیل ما به آنچه باید باشیم
حال خوب کتاب خوانی در هوای امام رضا(ع)
نوشتن داستانهای دینی و آیینی جذاب یکی از دغدغههای نویسندگان همروزگار ماست. حوزهای که علاوه بر شناخت عمیق نویسنده از منابع دینی و آیینی نیازمند خلاقیتهای فراوانی است تا بتواند باورپذیری و اصالت داستان را حفظ کند.استفاده از زبان ساده و روان، یکی دیگر از کلیدهای موفقیت در این ژانر است. زبان پیچیده و سنگین میتواند مخاطب را از داستان دور کند. همچنین، بهرهگیری ازدیالوگ های جذاب و طبیعی میان شخصیتها، به ایجاد ارتباط بیشتر با مخاطب کمک میکند.استفاده از توصیفات دقیق و زنده از مکانها، زمانها و شخصیتها، پرداختن به موضوعات انسانی و عاطفی برای ایجاد اصل مهم همذات پنداری، استفاده از تعلیقات و کنایههای هوشمندانه، پایانبندی قوی و تأثیرگذار که پیام داستان را بهخوبی منتقل کند، میتواند تأثیر زیادی در ماندگاری این شاخه از داستان نویسی در ذهن مخاطب داشته باشد.به مناسبت هفته کتاب، تعدادی از رمان های تألیف شده با موضوع امام رضا(ع) را در قالب بستهای پیشنهادی معرفی کردهایم.
باتوم ژاندارم های فرهنگی بر سر کلمات!
یک نویسنده میگوید: فضای فرهنگی ما اساساً ارزشی برای مطالعه قائل نیست و مراکزی که وظیفهشان حمایت از آثار فرهنگی است، الان تبدیل به ژاندارم شدهاند و تمام دغدغهشان ممیزی و فیلترینگ است.
کتابخانهای کوچک برای بچههایی با دلهای بزرگ
میشود ساعت ها ایستاد و تماشایشان کرد و برای لحظاتی از دغدغه کم بودن سرانه مطالعه در استان فارغ شد؛ بچه های حاشیه شهر را می گویم. همان بچه هایی که لابه لای دنیای پیچیده هوش مصنوعی و تفریحات و سرگرمی های مختلف، اوقات فراغت و دلخوشی هایشان را لابه لای ورق های یک کتاب پیدا میکنند؛ کتاب هایی که حتی ظاهر فرسوده شان حاکی از قدیمی بودن آنها دارد، اما برای بچه های حاشیه شهر همین کتاب های قدیمی ترجمان و معنای زندگی شده است.
گلگشت میان بزرگان فرهنگ و ادب ایران
به مناسبت هفته کتاب، دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهور کشورمان، روز جمعه گذشته با حضور در منزل استاد محمدعلی موحد، شاعر، نویسنده، عرفان پژوه و از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی با وی دیدار و گفت وگو کرد. حرکتی که تا امروز شاید کمتر ازسوی شخصیتهای سیاسی شاهد بودهایم اما میتوان این حرکت را به فال نیک گرفت و امیدواریم به نفع فرهنگ و ادبیات این سرزمین ادامه یابد. در ادامه قصد داریم به معرفی چند تن از مفاخرحوزه فرهنگ و ادبیات بپردازیم که باید بهمنظور گرامیداشت مقام آنها (مانند استاد موحد) در دستور کار دیدارهای رئیسجمهور کشورمان قرار گیرند.اما پیش از پرداختن به آثار و تالیفات این چهرههای فرهنگی ادبی، به شرح زندگی و آثار استاد موحد میپردازیم تا با شخصیت این پژوهشگر برجسته بیشتر آشنا شویم.
کتابدار کتابخانه سیار تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد
کتابدار کتابخانه سیار تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد
رییس اداره کتابخانه های عمومی تایباد گفت: امید امانی کاریزی کتابدار کتابخانه سیار پیک دانایی یک تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد.
کتابگردی رئیس جمهور در هفته کتاب؛ برای حمایت از مجموعههای فرهنگی آماده هستیم
کتابگردی رئیس جمهور در هفته کتاب؛ برای حمایت از مجموعههای فرهنگی آماده هستیم
مسعود پزشکیان همراه با خانواده خود، به آیین کتابگردی پیوست و از شهر کتاب مرکزی تهران بازدید کرد و گفت: دولت برای حمایت از مجموعههای فرهنگی به منظور بهبود وضعیت و پایداری کسبوکارهای فرهنگی آماده است.
گفت و گوی تفصیلی خراسان با دکتر محمد حسن مقیسه،استاد ادبیات و مولف کتاب «امین زبان و ادب پارسی» که روایتی خواندنی از اهتمام وافر حضرت آیت ا...خامنه ای به کتابخوانی، گستره مطالعاتی شگفت آور ایشان، موضوع ممیزی کتاب، تعامل با نویسندگان از گرایش های مختلف و... دارد
به مناسبت هفته کتاب و به بهانه اکران فیلم اقتباسی«باغ کیانوش»،از کتاب های نویسندگانی مانند جعفر مدرس صادقی هوشنگ مرادی کرمانی،احمد یوسف زاده و...نوشته ایم که با اقتباس از آن ها،آثار سینمایی ساخته شده است
قصه ۱۲۳ سال استمرار کتابفروشی اسلامیه
در روز کتاب و کتابخوانی به سراغ قدیمیترین کتابفروشی ایران رفتهایم تا با چهارمین نسل از ادارهکنندگان انتشارات و کتابفروشی «اسلامیه» گفتوگو کنیم
حکمهای قاضی خوشذوق بوشهری کتابخانه دیلم را احیا کرد
این کتابخانه پس از بازطراحی، انجام اصلاحات ساختمانی، تعمیرات اساسی و مجهز شدن به امکانات جدید بازگشایی شد.
علامه اقبال لاهوری؛ منادی وحدت با ادب فارسی
همایش بزرگداشت اقبال لاهوری شاعر نامدار ادب فارسی، با حضور سرکنسول های عراق، ترکیه، پاکستان و تعداد زیادی از استادان و دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. در ابتدای این مراسم، مهدی کرمانی، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی گفت: شعر فارسی با وجود تمام مرز بندیها همچنان حلقه اتحاد فارسی زبانان است که در طول عمرپر مایه خود چهرههای برجسته ادبی را به خود دیده که یکی از این چهره ها اقبال لاهوری است. او چهرهای است که هر فارسی گویی را میتوان مفتخر به همزبانی با او دانست.
پاسخ رشید کاکاوند درباره سهم فضای مجازی از اشتباهات گفتاری مردم
استاد کاکاوند استاد دانشگاه و پژوهشگر زبان فارسی صبح امروز در نشستی با حضور جمعی از مردم مشهد و در گفتوگو با #خراسان_آنلاین از حال ناخوب زبان فارسی خبر داد و گفت: زبان فارسی در مظلومانه ترین حالت ممکن قرار داشته تا جاییکه حتی در مکالمات روزمره خود به ارزش کلمات توجه نمیکنیم، فضای مجازی میتواند نقش اصلاحگر زبان فارسی را داشته باشد و وظیفه اصحاب رسانه حفظ جایگاه اصلی زبان فارسی در جامعه است.
زادروز نیما یوشیج، پدر شعر نو فارسی گرامی باد
علی اسفندیاری (۲۱ آبان ۱۲۷۶ – ۱۳ دی ۱۳۳۸) که به نام نیما یوشیج شناخته میشود، بنیانگذار شعر نوین و ملقب به «پدر شعر نو فارسی» است.
فاجعه حاشیه نشینی کتاب های کاغذی
گفت و گوی اختصاصی خراسان با دکتر رشید کاکاوند درباره دلایل موثرنبودن تبلیغات و برنامه های مشوق کتابخوانی در کشور
جواز کسب کافه کتاب "آفتاب" در مشهد مشکل دارد
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پاسخ به سوال مربوط به علت تعطیل شدن کافه کتاب "آفتاب" در مشهد گفت: گویا جواز کسب این کافه کتاب در بخش کافه آن مشکل و نقص دارد.
شاهنامه، یک سر و گردن بالاتر از حماسههای جهان
گفتوگو با دکتر علیرضا قیامتی، استاد ادب فارسی و شاهنامهشناس درباره کتاب «شاهنامه و ایلیاد» که بهتازگی منتشر شده و به بررسی تفاوتها و شباهتهای دو حماسه بزرگ ایران و یونان میپردازد
نامدارترین نویسنده ایرانی معاصر در جهان
به مناسبت ۱۷ آبان، سالروز درگذشت استاد محمدعلی جمالزاده، پدر داستان کوتاه فارسی از زندگی، آثار و نامزدی او در سه دوره نوبل ادبیات نوشتهایم
از راه که رسید، طبق روال همیشه، پرسیدیم: «چه خبر؟» گفت: «امروز تصدانههای نمایشگر خانگیمان خراب شده بود و نتوانستم خبرهای گرایهشده را ببینم.»بعد پُقی زد زیر خنده و گفت: «تعجب نکنید، من آدم فضایی نیستم.»
احیای خط فارسی در کشاکش ایران و روسیه
گفتوگوی خراسان با دکتر محمدجعفر یاحقی، استاد ادبیات فارسی و مدیر قطب علمی فردوسیشناسی درباره سفر اخیر هیئتی از استادان ایرانی به تاجیکستان و ارزیابی وضعیت زبان و خط فارسی در این کشور
بهمناسبت بزرگداشت شکوه قاسمنیا، شاعر و نویسنده برجسته ادبیات کودک و نوجوان در «شب بخارا» که امروز ۱۳ آبان برگزار میشود، به مرور زندگی و آثار او پرداختهایم
در پی چاپ رمان «مرگ بهمثابه یک ابرقهرمان»، نوشته کیمیا بیابانکی، فرزند سعید بیابانکی، شاعر و ترانهسرای صاحبنام از آثار ادبی غزاله صدر، سیامک گلشیری، لیلی گلستان و مریم کاظمی نوشتهایم
رونمایی از تقریظ تازه مقام معظم رهبری و سه انتصاب
رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر یک کتاب، انتصاب دبیران استانی و اعضای شورای سیاستگذاری هفته کتاب و دبیر جشنواره کتاب و رسانه از جمله اخبار مهم این هفته حوزه کتاب و ادبیات بودند.
رفیق گلآقا؛ شاعری با زبانِ شستهرُفته
بهمناسبت سالروز درگذشت عمران صلاحی، شاعر و طنزپرداز برجسته معاصر از زندگی، آشناییاش با کیومرث صابری و ویژگیهای اشعارش نوشتهایم
نخستین روایت ایرانی از تسخیر لانه جاسوسی
تاملی در ویژگی های کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» به قلم محمد محبوبی که تقریظ رهبر انقلاب بر آن، امروز رونمایی میشود
جای خالی خلاقیت در برنامههای هفته کتاب
برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی به تجهیز کتابخانه و برگزاری جشنواره های مختلف محدود شده و برای اینکه کتاب را در سبد مطالعاتی مردم قرار دهیم نیازمند خلاقیت هستیم.
گاردین: بیش از هزار نویسنده بزرگ جهان با رژیم صهیونیستی قطع همکاری کردند
گاردین: بیش از هزار نویسنده بزرگ جهان با رژیم صهیونیستی قطع همکاری کردند
بیش از یکهزار نویسنده در بیانیهای متعهد شدند که با موسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی که همدست در نقض حقوق فلسطینیها عنوان شده است، همکاری نکنند چون همکاری با آنها میتواند به اجرای سیاستها و شیوههای تبعیضآمیزی منجر شود که به توجیه اشغالگری، آپارتاید و نسلکشی رژیم صهیونیستی منتهی خواهد شد.
میانگین قیمت هر کتاب به ۱۹۵ هزار تومان رسید
سامانه خانه کتاب و ادبیات میانگین قیمت کتاب را در مهر ماه ۱۹۵ هزار تومان نشان میدهد اما میانگین قیمت خرید در بازه زمانی سال گذشته نزدیک به ۱۲۴ هزار تومان بوده و از ابتدای سال تا پایان مهر نیز افزایش ۲ هزار عنوانی و کاهش ۸۰۰ هزار نسخهای را شاهد هستیم.
نقش باشکوه «قیصر» در شکوفایی شعر نوجوان
بهمناسبت ۸ آبان، سالروز درگذشت قیصر امینپور، از دوران سردبیری او در «سروش نوجوان» و رد پایِ کودکی در آثارش نوشتهایم. هشتم آبان ماه برای اهالی شعر و ادبیات، یادآور روزِ رفتن قیصر امینپور است؛ شاعری که زبان و اندیشهاش مثل چشمه و رود، روان و شفاف بود. او اگرچه در ۴۸ سالگی از دنیا رفت، اما تاثیر شگرفی بر دوستداران ادبیات بهویژه نوجوانان و جوانان گذاشت.