آغاز دلنواز «اکنون» در حسرت «کتابباز»
برنامه جدید نمایش خانگی با اجرای سروش صحت، در نقطه شروع تجربه خوب تازهای را برای مخاطبان به ارمغان آورد
ستایش از تلفیق عقلانیت دهه ۹۰ با احساسات دهه ۶۰
همزمان با ۳۰ آبان، روز «قهرمان ملّی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره داعش، مؤسسه پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت را همراه با انتشار تقریظهای حضرت آیتا... العظمیخامنهای بر سه کتاب مربوط به شهدای جبهه مقاومت با عناوین «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» برگزارکرد.
مطالعه بخش مهمی از زندگی ماست چرا که عوامل زیادی چون محیط، وراثت، خانواده و نهادهای اجتماعی و ... میتوانند ساختار ذهن و شخصیت ما را شکل دهند؛ عناصری که انتخاب چندانی روی ابعاد اثرگذاریشان نداریم اما کتابها ابزار مهمی هستند برای تبدیل ما به آنچه باید باشیم
حال خوب کتاب خوانی در هوای امام رضا(ع)
نوشتن داستانهای دینی و آیینی جذاب یکی از دغدغههای نویسندگان همروزگار ماست. حوزهای که علاوه بر شناخت عمیق نویسنده از منابع دینی و آیینی نیازمند خلاقیتهای فراوانی است تا بتواند باورپذیری و اصالت داستان را حفظ کند.استفاده از زبان ساده و روان، یکی دیگر از کلیدهای موفقیت در این ژانر است. زبان پیچیده و سنگین میتواند مخاطب را از داستان دور کند. همچنین، بهرهگیری ازدیالوگ های جذاب و طبیعی میان شخصیتها، به ایجاد ارتباط بیشتر با مخاطب کمک میکند.استفاده از توصیفات دقیق و زنده از مکانها، زمانها و شخصیتها، پرداختن به موضوعات انسانی و عاطفی برای ایجاد اصل مهم همذات پنداری، استفاده از تعلیقات و کنایههای هوشمندانه، پایانبندی قوی و تأثیرگذار که پیام داستان را بهخوبی منتقل کند، میتواند تأثیر زیادی در ماندگاری این شاخه از داستان نویسی در ذهن مخاطب داشته باشد.به مناسبت هفته کتاب، تعدادی از رمان های تألیف شده با موضوع امام رضا(ع) را در قالب بستهای پیشنهادی معرفی کردهایم.
باتوم ژاندارم های فرهنگی بر سر کلمات!
یک نویسنده میگوید: فضای فرهنگی ما اساساً ارزشی برای مطالعه قائل نیست و مراکزی که وظیفهشان حمایت از آثار فرهنگی است، الان تبدیل به ژاندارم شدهاند و تمام دغدغهشان ممیزی و فیلترینگ است.
کتابخانهای کوچک برای بچههایی با دلهای بزرگ
میشود ساعت ها ایستاد و تماشایشان کرد و برای لحظاتی از دغدغه کم بودن سرانه مطالعه در استان فارغ شد؛ بچه های حاشیه شهر را می گویم. همان بچه هایی که لابه لای دنیای پیچیده هوش مصنوعی و تفریحات و سرگرمی های مختلف، اوقات فراغت و دلخوشی هایشان را لابه لای ورق های یک کتاب پیدا میکنند؛ کتاب هایی که حتی ظاهر فرسوده شان حاکی از قدیمی بودن آنها دارد، اما برای بچه های حاشیه شهر همین کتاب های قدیمی ترجمان و معنای زندگی شده است.
گلگشت میان بزرگان فرهنگ و ادب ایران
به مناسبت هفته کتاب، دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهور کشورمان، روز جمعه گذشته با حضور در منزل استاد محمدعلی موحد، شاعر، نویسنده، عرفان پژوه و از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی با وی دیدار و گفت وگو کرد. حرکتی که تا امروز شاید کمتر ازسوی شخصیتهای سیاسی شاهد بودهایم اما میتوان این حرکت را به فال نیک گرفت و امیدواریم به نفع فرهنگ و ادبیات این سرزمین ادامه یابد. در ادامه قصد داریم به معرفی چند تن از مفاخرحوزه فرهنگ و ادبیات بپردازیم که باید بهمنظور گرامیداشت مقام آنها (مانند استاد موحد) در دستور کار دیدارهای رئیسجمهور کشورمان قرار گیرند.اما پیش از پرداختن به آثار و تالیفات این چهرههای فرهنگی ادبی، به شرح زندگی و آثار استاد موحد میپردازیم تا با شخصیت این پژوهشگر برجسته بیشتر آشنا شویم.
کتابدار کتابخانه سیار تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد
کتابدار کتابخانه سیار تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد
رییس اداره کتابخانه های عمومی تایباد گفت: امید امانی کاریزی کتابدار کتابخانه سیار پیک دانایی یک تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد.
کتابگردی رئیس جمهور در هفته کتاب؛ برای حمایت از مجموعههای فرهنگی آماده هستیم
کتابگردی رئیس جمهور در هفته کتاب؛ برای حمایت از مجموعههای فرهنگی آماده هستیم
مسعود پزشکیان همراه با خانواده خود، به آیین کتابگردی پیوست و از شهر کتاب مرکزی تهران بازدید کرد و گفت: دولت برای حمایت از مجموعههای فرهنگی به منظور بهبود وضعیت و پایداری کسبوکارهای فرهنگی آماده است.
گفت و گوی تفصیلی خراسان با دکتر محمد حسن مقیسه،استاد ادبیات و مولف کتاب «امین زبان و ادب پارسی» که روایتی خواندنی از اهتمام وافر حضرت آیت ا...خامنه ای به کتابخوانی، گستره مطالعاتی شگفت آور ایشان، موضوع ممیزی کتاب، تعامل با نویسندگان از گرایش های مختلف و... دارد