بازگشت تیم المپیاد دانشآموزی نجوم از المپیاد جهانی برزیل
تیم المپیاد نجوم دانش آموزی ایران با کسب ۵ نشان طلا، مقام نخستِ هفدهمین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک وارد کشور شد.
کشمکش اسب با اسب بخار در عصر هوش مصنوعی
زمانی برندگان عالم کسانی بودند که اسبهای تیزرو و بازوانی ستبر داشتند. آنها چه در آسیا همانند «مغولان» یا در اروپا همچون «هابسبورگها» بودند که توانستند عالمی را تصرف کنند و چنان بر سر ایرانیان بلا آورند که «مولانا» فرمود «این چه میرویم و مغول را سجود و خدمت میکنیم و خود را مسلمان میدانیم.»اما سالها بعد عدهای بهجای این که بر روی اسبهای تیزرو سرمایهگذاری کنند؛ اسب را به «اسب بخار» تبدیل کردند.
اندوسکوپی رباتیک از فاصله ۹۳۰۰ کیلومتری
محققان انستیتو فناوری فدرال زوریخ(ETH Zurich) و دانشگاه چینی هنگ کنگ از راه دور روی یک خوک زنده اندوسکوپی انجام دادند.به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان ETH زوریخ این فرایند را در حالی کنترل کردند که خوک روی تخت جراحی در هنگ کنگ و در فاصله ۹۳۰۰ کیلومتری آنها بود.
صادرات محصولات دارویی به ۹ کشور خارجی
یک شرکت غزال دانشبنیان فعال در حوزه محصولات دارویی با نرخ رشد ۲۰۰ درصدی، موفق به گسترش بازار محصولات دارویی به کشورهایی همچون اوکراین، گرجستان، لبنان، ارمنستان، روسیه و... شده است.
بیخوابی حاد الزاما منجر به سکته قلبی نمیشود
علیرغم ادعاها در زمینه اثرات بیخوابی بر سکتههای قلبی، نتایج تحقیقات محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان میدهد که بیخوابی حاد الزاماً اثرات زیانبار به دنبال ندارد.
پیشگیری از گرمازدگی با استفاده از یک دستگاه پوشیدنی
کارفرمایان برای مقابله با گرمازدگی کارگران به استفاده از یک دستگاه پوشیدنی روی آوردهاند که دمای مرکزی بدن آنان را کنترل میکند.
تغییر رنگ دریاچه ارومیه توجه ناسا را جلب کرد
ناسا به تازگی تصویر جدیدی از آب شور قرمز رنگ دریاچه ارومیه از منظر ایستگاه فضایی بینالمللی منتشر کرده است که از ارتفاع ۲۶۰ مایلی بالاتر از سطح زمین ثبت شده است. ناسا در توضیح این تصویر نوشته است که در طول چند دهه گذشته، این دریاچه کوچک شده است و غلظت نمک آن بالاتر رفته است که در نتیجه موجودات میکروسکوپی رنگ آب را به رنگ قرمز و نارنجی تغییر دادهاند.
چرا صفحه گوشی سیاه میشه؟
آیا لبه و ماده کیهان قابل رصد کردن است؟
طی سالهای اخیر و با پیشرفت شگفتانگیز فناوریهای نجومی مثل تلسکوپ جیمز وب و تحلیل سریع دادههایش، دانشمندان از عظمت کیهان متحیر شدهاند. اما هرچه در عظمت گیتی پیش میرویم برنادانستههایمان افزوده میشود. سوال بزرگ این است که ما چهمقدار از کیهان را میتوانیم رصد کنیم؟ باورش سخت است همه عظمتی که با دادههای جدید پیشروی ماست بخش بسیار ناچیزی از کیهان است. اما چرا ابزارهای ما قابل به رصد تمام کرانه و ماده گیتی نیست؟
اسپیس ایکس ۲۲ ماهواره اینترنت استارلینک را در مدار قرار داد
شرکت «اسپیس ایکس» مجموعه جدیدی از ماهوارههای اینترنتی «استارلینک» خود را با راکت جدید فالکون ۹ در مدار زمین قرار داد.