فعالیت سههزار کتابخانه عمومی در کشور
براساس آخرین آمار نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۳۶۸۲ باب کتابخانه عمومی در کشور به ارائه خدمات کتابخانهای میپردازند.
گفت و گوی خراسان با مجید قیصری ،نویسنده سرشناس و برنده جایزه ۵۰۰ میلیونی به خاطر رمان«سنگ اقبال»
توصیه های پولساز «امیر خانی» برای نویسندگان
گزارش خراسان از نشست تخصصی نویسندگی به مثابه یک حرفه که با حضور رضا امیرخانی، نویسنده و منتقد برجسته در نگارخانه مکتب رضوان مشهد برگزار شد
یادی از نویسندهای که با «غلط ننویسیم»، طرح چالشبرانگیزی درانداخت.او که در دوم بهمن ۱۳۹۴ درگذشت، ۱۳۰۸ در نجف متولد شده بود؛ هم زبانشناس بود و هم مترجم و هم عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و صدالبته ابوالحسن نجفی بیش از همه در حوزۀ ویرایش نامش بر سر زبانها افتاد و آن هم بعد از انتشار «غلط ننویسیم».
دنیای رمزآلود استاد استعارهها
به بهانه نام گذاری اول بهمن ماه بهعنوان روز بزرگداشت خاقانی نگاهی گذرا به آثار و سبک شعری او داشتهایم.تصور کنید وسط قلعهای مستحکم ایستادهاید؛ دیوارهای بلند و برجهای سر به فلک کشیده آن، ورود به دنیای اسرارآمیزش را تقریباً غیرممکن میسازد. این همان حسی است که در برخورد اول با شعرهای معماگونه خاقانی به ما دست میدهد؛ اما وقتی چراغی به دست میگیریم و در تاریکخانه استعارهها و معانی واژگانش جستوجو میکنیم، متوجه میشویم که خاقانی از هر تصویر، چندین و چند استعاره و تصویر بدیع بیرون میکشد و دنیایی پس از دنیای دیگر را رو در روی ما قرار میدهد. او به هر چیزی که در اطراف خود نگاه میکند، آن را یکی از واژگان اسرارآمیز دنیای شعر میبیند و تصاویر بینظیری خلق میکند.
«جلال» در پی اعطای جایزه ۵۰۰ میلیونی
همین ابتدا باید بگوییم که این مطلب خطاب بهتمامی برگزارکنندگان جشنوارهها و جایزههای ادبی کشور است.خب! حالا برویم سر اصل مطلب.افزایش مبلغ جایزه «جلال آلاحمد» به ۵۰۰ میلیون تومان برای برگزیدگان و ۲۰۰ میلیون تومان برای شایستگان تقدیر، خبری بود که ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، در نشست خبری جایزه جلال روز گذشته مطرح کرد.
مروری بر کارنامه مستندنگارانه «حسین ترابنژاد»، نویسنده فیلمنامه های شاخصی مانند «شوق پرواز»،«ماجرای نیمروز: ردخون» و... که تازه ترین اثر او در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر به نمایش درمیآید
استاد شفیعی کدکنی؛ مظهر پویایی در ۸۵ سالگی
نگاهی اجمالی به جامعیت و گستره دانش یکی از ستون های ادب معاصر فارسی. محمدرضا شفیعی کدکنی، با نام ادبی م. سرشک، در ۱۹ مهر ۱۳۱۸ در کدکن خراسان به دنیا آمد. در خانوادهای اهل علم بزرگ شد و از کودکی نزد پدرش علوم عربی را آموخت. پدرش، آ میرزا محمد، روحانی بود و به همراه محمدتقی ادیب نیشابوری که از نزدیکان خانوادگی آنها بود، شفیعی کدکنی را با دنیای ادبیات و زبان عربی آشنا کردند.
تیشه برخی نهادها و دستگاه ها به ریشه ادبیات مقاومت
مجید قیصری، نویسنده و داور جشنوارههای ادبی، اشعار و داستانهای خلق شده درباره ایثار و مقاومت را در صورتی ارزشمند دانست که به صورت خودجوش و بر اساس نیاز و خواست درونی شاعران و نویسندگان خلق شده باشند.
ماجرای خلق یک رمان شاخص درباره جوادالائمه(ع)
گفت و گوی خراسان با حجت الاسلام مظفر سالاری نویسنده سرشناس ادبیات دینی که رمان «رویای نیمه شب» او تا امروز بیش از ۱۲۰ بار تجدید چاپ شده و اثر در خور تحسین «مرا با خودت ببر» را نیز در کارنامه دارد