کتابخانهای کوچک برای بچههایی با دلهای بزرگ
میشود ساعت ها ایستاد و تماشایشان کرد و برای لحظاتی از دغدغه کم بودن سرانه مطالعه در استان فارغ شد؛ بچه های حاشیه شهر را می گویم. همان بچه هایی که لابه لای دنیای پیچیده هوش مصنوعی و تفریحات و سرگرمی های مختلف، اوقات فراغت و دلخوشی هایشان را لابه لای ورق های یک کتاب پیدا میکنند؛ کتاب هایی که حتی ظاهر فرسوده شان حاکی از قدیمی بودن آنها دارد، اما برای بچه های حاشیه شهر همین کتاب های قدیمی ترجمان و معنای زندگی شده است.
گلگشت میان بزرگان فرهنگ و ادب ایران
به مناسبت هفته کتاب، دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهور کشورمان، روز جمعه گذشته با حضور در منزل استاد محمدعلی موحد، شاعر، نویسنده، عرفان پژوه و از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی با وی دیدار و گفت وگو کرد. حرکتی که تا امروز شاید کمتر ازسوی شخصیتهای سیاسی شاهد بودهایم اما میتوان این حرکت را به فال نیک گرفت و امیدواریم به نفع فرهنگ و ادبیات این سرزمین ادامه یابد. در ادامه قصد داریم به معرفی چند تن از مفاخرحوزه فرهنگ و ادبیات بپردازیم که باید بهمنظور گرامیداشت مقام آنها (مانند استاد موحد) در دستور کار دیدارهای رئیسجمهور کشورمان قرار گیرند.اما پیش از پرداختن به آثار و تالیفات این چهرههای فرهنگی ادبی، به شرح زندگی و آثار استاد موحد میپردازیم تا با شخصیت این پژوهشگر برجسته بیشتر آشنا شویم.

کتابدار کتابخانه سیار تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد
کتابدار کتابخانه سیار تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد
رییس اداره کتابخانه های عمومی تایباد گفت: امید امانی کاریزی کتابدار کتابخانه سیار پیک دانایی یک تایباد به عنوان برگزیده هفته کتاب کشور معرفی شد.

کتابگردی رئیس جمهور در هفته کتاب؛ برای حمایت از مجموعههای فرهنگی آماده هستیم
کتابگردی رئیس جمهور در هفته کتاب؛ برای حمایت از مجموعههای فرهنگی آماده هستیم
مسعود پزشکیان همراه با خانواده خود، به آیین کتابگردی پیوست و از شهر کتاب مرکزی تهران بازدید کرد و گفت: دولت برای حمایت از مجموعههای فرهنگی به منظور بهبود وضعیت و پایداری کسبوکارهای فرهنگی آماده است.
گفت و گوی تفصیلی خراسان با دکتر محمد حسن مقیسه،استاد ادبیات و مولف کتاب «امین زبان و ادب پارسی» که روایتی خواندنی از اهتمام وافر حضرت آیت ا...خامنه ای به کتابخوانی، گستره مطالعاتی شگفت آور ایشان، موضوع ممیزی کتاب، تعامل با نویسندگان از گرایش های مختلف و... دارد
به مناسبت هفته کتاب و به بهانه اکران فیلم اقتباسی«باغ کیانوش»،از کتاب های نویسندگانی مانند جعفر مدرس صادقی هوشنگ مرادی کرمانی،احمد یوسف زاده و...نوشته ایم که با اقتباس از آن ها،آثار سینمایی ساخته شده است
قصه ۱۲۳ سال استمرار کتابفروشی اسلامیه
در روز کتاب و کتابخوانی به سراغ قدیمیترین کتابفروشی ایران رفتهایم تا با چهارمین نسل از ادارهکنندگان انتشارات و کتابفروشی «اسلامیه» گفتوگو کنیم
علامه اقبال لاهوری؛ منادی وحدت با ادب فارسی
همایش بزرگداشت اقبال لاهوری شاعر نامدار ادب فارسی، با حضور سرکنسول های عراق، ترکیه، پاکستان و تعداد زیادی از استادان و دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. در ابتدای این مراسم، مهدی کرمانی، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی گفت: شعر فارسی با وجود تمام مرز بندیها همچنان حلقه اتحاد فارسی زبانان است که در طول عمرپر مایه خود چهرههای برجسته ادبی را به خود دیده که یکی از این چهره ها اقبال لاهوری است. او چهرهای است که هر فارسی گویی را میتوان مفتخر به همزبانی با او دانست.
زادروز نیما یوشیج، پدر شعر نو فارسی گرامی باد
علی اسفندیاری (۲۱ آبان ۱۲۷۶ – ۱۳ دی ۱۳۳۸) که به نام نیما یوشیج شناخته میشود، بنیانگذار شعر نوین و ملقب به «پدر شعر نو فارسی» است.
فاجعه حاشیه نشینی کتاب های کاغذی
گفت و گوی اختصاصی خراسان با دکتر رشید کاکاوند درباره دلایل موثرنبودن تبلیغات و برنامه های مشوق کتابخوانی در کشور