محمدعلی بهمنی؛ شاعری که نگین انگشتر شعر بود
محمّدعلی بهمنی در سرودن اشعارش به قدری خلاق و نوآور بود که قالب سنتی شعر فارسی را به قدر وسع خود دگرگون ساخت و رفتهرفته با فاصله گرفتن از زبان عصاقورت داده و رسمی به زبان مردم کوچه و بازار برای سامان دادن به وضع غزلهایش نزدیک شد.
تمام زندگی، فکر و ذکر محمدعلی بهمنی شعر بود و از آن مهمتر مهربان بودن اوست. چند روزی میشد که استاد بهمنی برای دومین بار آنهم در کمتر از چند ماه به دلیل سکته مغزی در اورژانس بیمارستان «تندیس» تهران بستری شده بود. او که خود، همیشه نگران حال مردم بود و در شعرهای عاشقانه و اجتماعیاش بهدور از تکلف از زبان مردم سخن میگفت، حالا تعداد زیادی از دوستداران خود را نگران کرده بود.
فصل دلدادگی به سید الشهدا(ع) در « فصل باران»
نگاهی به کتاب تازه منتشر شده «فصل باران» که دربرگیرنده روایت 32 نویسنده از ارادت به امام حسین(ع) است در گفتوگو با مهدی قزلی، گردآورنده کتاب و مدیر خانه شعر و ادبیات
انجمن دوستداران سیمین و جلال در پنجاه و پنجمین سالگرد درگذشت جلالآل احمد در نشستی با عنوان «به یاد آنکه جلال آلقلم بود» یاد و خاطره او را گرامی میدارند.
نگاهی به کتاب تازه منتشر شده «فصل باران»
یکی از کارکردهای ادبیات، انتقال حس خوب به مخاطب در مواجهه با یک پدیده معنوی است؛ مثلاً وقتی شرح ناصر خسرو از سفر حج را در سفرنامهاش میخوانیم، حال و هوای او را به خوبی درک و تصور میکنیم. یا وقتی چند بیت از مثنوی «تحفةالعراقین» خاقانی شروانی را میخوانیم، به شکوه حال معنویاش پی میبریم. همینطور وقتی قصیده آرزوی این شاعر در سفر به خراسان و زیارت امام رضا(ع) را میخوانیم، از غم و ناراحتیاش متاثر میشویم.
محمدعلی بهمنی شاعر غزلسرا درپی سکته مغزی و وخامت شرایط جسمانی، در سن 82 سالگی درگذشت.
«پرسه در سرگشتگی» نوشته ایمی هارمون نویسنده امریکایی با ترجمه شیما شریعت در نشر خانه فرهنگ و هنر گویا منتشر شده. این رمان روایت سفری است پرفراز و نشیب در جستوجوی آیندهای بهتر به سوی غرب. نائومیمی و خانواده بزرگش با همراهی جان لاوری سفری طاقتفرسا به سوی کالیفرنیا در پیش میگیرند.داستانی شاعرانه از شجاعت و استقامت و فقدان و ترس؛مهاجرانی که در میانه نزول بلا و خطر با تمام قوا برای بقا و ادامه میجنگند.
درنگی در زندگی و آثار عباس یمینی شریف، مصطفی رحماندوست، شکوه قاسمنیا و محمد میرکیانی شاعران و نویسندگان برجسته ادبیات کودک و نوجوان که نخستین ذهنیت های فرهنگی چند نسل را ساخته اند.کارشناسان فرهنگی و علم روانشناسی همیشه بر این نکته تاکید دارند که اگر کودک و نوجوان را با کتاب و ادبیات آشنا کنیم، برای آینده او سرمایهگذاری کردهایم و دیگر از این بابت که بخواهیم اندیشه و بنیان فکریاش را در جوانی اصلاح کنیم، آسوده خواهیم شد. چون پایه فکری و فرهنگی او از همان دوران کودکی با کتاب و مطالعه شکل گرفتهاست.
اشک انگیز مثل شمارگان 50 تایی کتاب!
گفتوگوی خراسان با راضیه تجار رئیس انجمن قلم و نویسنده سرشناس ادبیات مقاومت درباره حذف مهم ترین محصولات فرهنگی از سبد خانواده های ایرانی
حاتم مشمولی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون معروف به «عمو حاتم کتابباز» امروز-۵ شهریور ماه درگذشت.