چند سال پیش تکه فیلمی دیدم از شادروان مرحوم «هوشنگ ابتهاج» که در آن میگفت برخی مشغول خاطرهنویسی دوران پهلوی هستند، حالا این خاطرهنویسان، چه از دستاندرکاران آن حکومت یا مخالفان آن باشند، هرچه مینویسند خطای دیگران است و خودشان بیگناه.
«عاشقانههای بیرمق» نوشته فیرات جِوِری با ترجمه پئریکا گلیاری و پدرام رمضانی در نشر ثالث منتشر شده. فیرات جوری روزنامهنگار و نویسنده و مترجم را یکی از نمادهای ادبیات کرد میدانند.
همه چیزدانی فراتر از زمان خودش و سیدالشعرای معاصر "به بهانه روز همدان"
همه چیزدانی فراتر از زمان خودش و سیدالشعرای معاصر "به بهانه روز همدان"
تا اسم همدان میآید، بیشتر ما به یاد باباطاهر عریان، غار علیصدر و البته دانشمند مطرح جهانی، ابوعلی سینا میافتیم. همدان شهری است که متاسفانه برخلاف قدمت تاریخی و جاذبههای گردشگریاش، در بین مقاصد مسافرتی ایرانیان رتبه پایینی دارد. امروز که اول شهریور ماه است، همزمان روز همدان، ابوعلی سینا و پزشک نام گرفته است. در این پرونده سعی کردهایم به طور خلاصه از این چند مورد نام ببریم تا هم دین خود را به قشر زحمتکش پزشک ادا کرده باشیم، هم با نابغهای به نام بوعلی بیشتر آشنا شویم و البته، یکی از زیباترین شهرهای کشورمان را که سراسر تاریخ و تمدن و تماشایی است، معرفی کنیم. چه خوب است در این روزها که هنوز یک ماه از تابستان مانده است، اگر قصد سفر داریم، همدان را به عنوان مقصد خود انتخاب کنیم و سری به این گوشه محبوب ایران عزیزمان بزنیم. شهری که به خاطر بعضی ویژگیهایش، حتی در جهان هم نامآور است.
حوزه نوجوانان در کتاب فقیر است
مدیرکل دفتر مجامع و تشکلهای وزارت فرهنگ با تاکید براینکه در گرنتها باید به محتوای فاخر دسترسی پیدا شود گفت: حوزه نوجوان در فیلم، بازی و کتاب فقیر است و تلاش شد کاستیهای آن جبران شود؛ اکنون برای نوجوانان کمتر کتاب قابل توصیه داریم.
از روسیه تا آمریکا؛ کدام رمان های خارجی را بخوانیم؟
هنر ادبیات این است که میتواند آدمی را شیفته خود کند؛ شیفته زیبایی، قدرت، اصالت و انتقال پیام. وقتی یک رمان به دست میگیرید یا مشغول خواندن مجموعه شعری میشوید، این فرصت را پیدا میکنید تا از دنیای تکراریِ روزمره رها شوید و به سرزمین واژهها سفر کنید و ساعتی بیاسایید.
«دو رساله در عروض فارسی از قرن ششم هجری» شامل تحلیل و بررسی و تصحیح انتقادی دو رساله در عروض فارسی از قرن ششم هجری است: «رساله در عروض» تألیف مسعود بن احمد سیفی نیشابوری و «منهاج العروض» تألیف انوری ابیوردی، راهی بازار کتاب شد.
ارسال مثل «آب از سرچشمه گلآلود است»؛ یعنی منشأ مشکلها از فرا دستهاست.
آگاهی، کلید گذر خبرنگاران از موانع
در عصر ارتباطات و دانایی با گسترش فناوریهای ارتباطی، شاهد شکل گیری وقایع گوناگون در سطح جهان هستیم و مخاطبان رسانهها با توجه به نیازهای خبری خود از طریق رسانهها و شبکههای مختلف ارتباطی در اقصی نقاط دنیا رویدادهای مدنظرشان را دنبال میکنند.
شمّ خبرنگاری در خدمت نویسندگان
از علیاکبر دهخدا، جلال آلاحمد و نادر ابراهیمی تا استاد بهاءالدین خرمشاهی و منصور ضابطیان؛ نویسندگانی که در دورههایی از زندگیشان به کار مطبوعاتی اشتغال داشته و در نویسندگی از این تجربه،بهره ها برده اند
دوران ادبیاتورزیهای فرافکنانه، که هرکه آید، با شِکوه از ویرانههای مانده، وعدهی بهشت موعود دهد، و چون رود، بگوید: هزار پایبست و دستبند مانع بودهاست گذشته است. آبادی و ویرانی، دستاورد همهی ماست؛ چه در حکمرانان و چه در حکمبران.