آخرین دیدارم با مهربانشاعر نیکوکار، استاد باقرزاده در جلسۀ زندهیاد قهرمان بود و در خردسرای فردوسی و حسرتآمیزتر اینکه مدیر آن نشست هم زندهیاد رضا افضلی بود. این دو بزرگوار دستگیر من بودند برای پایاننامهای که موضوعش را «انجمنهای ادبی مشهد» انتخاب کرده بودم و اگر این دو عزیز دستم را نمیگرفتند، دستم خالی خالی بود. تا فراموش نکردهام این را هم بیفزایم که در هفتههای واپسین عمر ایشان بود که به پیشنهاد استاد نیک، با علیرضا قزوه و دوستانی دیگر به دیدنش رفتیم و قزوه قول داد که برنامۀ درخوری برای استاد بقا درنظر گرفته شود و البته درگذشت استاد این فرصت را ستاند.
شاهکارهای فاطمی از عطار نیشابوری تا اقبال لاهوری
شعر فاطمی و عرض ارادت به حضرت فاطمه زهرا(س) تنها مختص به شاعران معاصر و همین چند قرن گذشته متصل به روزگار ما نیست. سابقه این عرض ارادت در قالب شعر، در گستره پهناور ادبیات فارسی به بیش از هزار و صدسال میرسد.
۱۱۰۰ سال شعر فارسی در وصف بانوی دوعالم
گفت و گوی خراسان با رضا اسماعیلی، شاعر و پژوهشگر سرشناس ادبیات که از قدمت «شعر فاطمی» و نقش ناصر خسرو، سنایی و عطار در آن سخن می گوید
گفت و گوی خراسان با کامران پارسی نژاد، نویسنده و پژوهشگر ادبیات به مناسبت ۱۱آذر، زادروز جلال آل احمد. سید جلالالدین سادات آل احمد (زاده ۱۱ آذر ۱۳۰۲ و درگذشته به تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۴۸)، در ادبیات فارسی جایگاه ویژهای دارد. او نهتنها جزو پیشگامان عرصههای مختلف ازجمله مستند نگاری، ترجمه و داستاننویسی به شمار میآید بلکه درمعرفی آلبرکامو و نویسندگانی چون ژید، یونگر، یونسکو و داستایفسکی به جامعه ادبی ایران نقش بسزایی دارد. جلال آل احمد در آثارش همواره بر سادهنویسی، محاوره نویسی، نوآوری و مستند نگاری تأکید میکرد.
شهامت مستندنگاری زیر بمباران های اسرائیل
گفت و گوی خراسان با محمدعلی جعفری، نویسنده کتاب«جاده کالیفرنیا» که سفر پرمخاطره اش به جنوب لبنان ۸روز پس از «طوفان الاقصی» را روایت کرده است.
کتاب «فروغ فرخزاد و فرهنگ ایران» به کوشش مایکل هیلمن با ترجمه سهراب طاووسی منتشر شد.
ستایش از تلفیق عقلانیت دهه ۹۰ با احساسات دهه ۶۰
همزمان با ۳۰ آبان، روز «قهرمان ملّی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره داعش، مؤسسه پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت را همراه با انتشار تقریظهای حضرت آیتا... العظمیخامنهای بر سه کتاب مربوط به شهدای جبهه مقاومت با عناوین «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» برگزارکرد.
مطالعه بخش مهمی از زندگی ماست چرا که عوامل زیادی چون محیط، وراثت، خانواده و نهادهای اجتماعی و ... میتوانند ساختار ذهن و شخصیت ما را شکل دهند؛ عناصری که انتخاب چندانی روی ابعاد اثرگذاریشان نداریم اما کتابها ابزار مهمی هستند برای تبدیل ما به آنچه باید باشیم
حال خوب کتاب خوانی در هوای امام رضا(ع)
نوشتن داستانهای دینی و آیینی جذاب یکی از دغدغههای نویسندگان همروزگار ماست. حوزهای که علاوه بر شناخت عمیق نویسنده از منابع دینی و آیینی نیازمند خلاقیتهای فراوانی است تا بتواند باورپذیری و اصالت داستان را حفظ کند.استفاده از زبان ساده و روان، یکی دیگر از کلیدهای موفقیت در این ژانر است. زبان پیچیده و سنگین میتواند مخاطب را از داستان دور کند. همچنین، بهرهگیری ازدیالوگ های جذاب و طبیعی میان شخصیتها، به ایجاد ارتباط بیشتر با مخاطب کمک میکند.استفاده از توصیفات دقیق و زنده از مکانها، زمانها و شخصیتها، پرداختن به موضوعات انسانی و عاطفی برای ایجاد اصل مهم همذات پنداری، استفاده از تعلیقات و کنایههای هوشمندانه، پایانبندی قوی و تأثیرگذار که پیام داستان را بهخوبی منتقل کند، میتواند تأثیر زیادی در ماندگاری این شاخه از داستان نویسی در ذهن مخاطب داشته باشد.به مناسبت هفته کتاب، تعدادی از رمان های تألیف شده با موضوع امام رضا(ع) را در قالب بستهای پیشنهادی معرفی کردهایم.
باتوم ژاندارم های فرهنگی بر سر کلمات!
یک نویسنده میگوید: فضای فرهنگی ما اساساً ارزشی برای مطالعه قائل نیست و مراکزی که وظیفهشان حمایت از آثار فرهنگی است، الان تبدیل به ژاندارم شدهاند و تمام دغدغهشان ممیزی و فیلترینگ است.